DEVENTER – Na de nipte verliespartij van afgelopen zondag tegen FC Groningen (2-1) staat vandaag om 19:00 uur de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker op het programma tegen NEC. Mocht de ploeg van Kees van Wonderen erin slagen om vanavond te winnen, dan mag het de halve finale in eigen huis afwerken. Voorafgaand aan de kwartfinale van het bekertoernooi blikken we met de oefenmeester vooruit op de uitwedstrijd tegen de Nijmegenaren.

Nadat het voorafgaand aan FC Groningen-uit al duidelijk was dat er weer veel spelers terug zijn gekeerd van blessures, spreekt Van Wonderen wederom positief over de fitheid van zijn selectie. “We merken dat er steeds meer jongens fit zijn en klaar om te spelen. Met meer spelers terug hebben we ook weer wat meer vet op de botten qua selectie. Het is ook altijd fijn als je in moeilijke wedstrijden gevaarlijke opties vanaf de bank kan brengen en met dat wapenfeit meer kan forceren.”

De trainer gaf aan maar een paar spelers te missen: “Op dit moment ontbreken alleen nog Ogechika Heil en Evert Linthorst, die pas net is overgekomen en al een lange tijd geen minuten meer heeft gemaakt. Die zal dus eerst nog wedstrijdfit moeten worden. Wel maakt hij op de training een goede indruk en spat de gedrevenheid er bij hem vanaf.”

Eerder dit seizoen speelde Go Ahead Eagles al tegen NEC in competitieverband. In de eigen Adelaarshorst werd met 0-2 verloren. Van Wonderen over die wedstrijd: “We speelden thuis de eerste 25 minuten een prima wedstrijd, waarin we het aan de bal prima deden. Echter gaven we na die 25 minuten het initiatief uit handen. Daarna vielen er ook twee ongelukkige doelpunten door een afgeslagen corner en een penalty. In de tweede helft hadden we daarna weer het initiatief aan de bal, maar konden we niet meer echt iets creëren.” Toch sprak van Wonderen met vertrouwen over de naderende bekerwedstrijd tegen de Nijmegenaren: “We hebben donderdag een mooie uitdaging voor de boeg. NEC was in mijn ogen, samen met RKC als mogelijke tegenstander, de beste kwartfinaleloting. Het is een ploeg waarbij je in principe meer kans hebt om de halve finale te halen dan tegen Ajax of PSV. Neemt niet weg dat NEC gewoon een goed elftal heeft en een lastige speelwijze hanteert. Maar ik zie mooie kansen, zeker met onze steeds fitter wordende selectie.” (Bron: GA-Eagles.nl)