DEVENTER/ HILVERSUM – De Het verhaal van Nederland podwalks zijn 10 gps-gestuurde historische wandelverhalen verspreid over heel Nederland: Anloo (Hondsrug), Nijmegen, Dokkum, Muiden, Deventer, Brielle, Hoorn, Hattem, Veenhuizen en Vucht. In deze audiotours neemt Daan Schuurmans je op locatie mee op reis door de geschiedenis, van de IJstijd t/m WO II. Aan de hand van sporen in het landschap, zoals gebouwen, verdedigingswerken en monumenten vertelt hij wat er is gebeurd op de plek waar je op dat moment staat. Welke rol de bewoners van toen; de helden, schurken en het ‘gewone’ volk, daarin hadden. En de gevolgen daarvan voor ons land zoals wij het nu kennen. Door de koppeling met gps weet Daan precies waar je bent, en vertelt hij waar je naartoe moet en waar je moet kijken.

Podwalk Deventer

Deze route kronkelt door de levendige binnenstad van Deventer. We lopen langs de woelige IJssel, wurmen ons door smalle steegjes en trekken langs scheve pakhuizen. De geschiedenis is hier duidelijk en zichtbaar aanwezig. We lopen door de straten waar de tonnen vis en zout de Hanzestad in kwamen en komen erachter waarom Deventer vroeger omheind was door een dikke stadsmuur.

In de veertiende eeuw wordt Europa geteisterd door een verschrikkelijke ziekte: de pest. Veel mensen denken dat de Zwarte Dood een straf van God is. Maar sommigen denken daar anders over, zoals Deventenaar Geert Groote. In deze wandeling vertellen we het verhaal van de pest en hoe mensen anders naar de wereld gaan kijken. En gaan we op zoek naar sporen van de geschiedenis in deze Hanzestad aan de IJssel.

Praktische informatie:

Locatie: Deventer
Afstand: 5 km
Start/eind: Bolwerksweg 1, 7419 AA Deventer
Bijzonderheden:
Rolstoeltoegankelijk

Neem op NTR | Het verhaal van Nederland – Deventer alvast een voorproefje via de audioteaser.

App downloaden
Ontdek het verhaal van Deventer met de gratis podwalk app Het verhaal van Nederland. Download hem in de App Store of Play Store.

App gebruiken
In de app kan je zien op welke locaties in Nederland de podwalks zijn en waar ze starten, lezen waar ze over gaan en de routes bekijken. Ook kan je van elke wandeling alvast een stukje beluisteren.
Omdat de app gps-gestuurd is, zijn de volledige audiotours alleen te beluisteren op locatie. Dus trek je wandelschoenen aan en ga naar de startlocatie van de door jou gekozen podwalk. Open daar de app, en de rest wijst zich vanzelf. Vergeet je koptelefoon/oortjes niet!

Kijk voor meer informatie over Het verhaal van Nederland op hetverhaalvannederland.nl