DEVENTER – Op woensdag 16 maart mogen we weer naar de stembus, dus haalt Rutger Castricum ‘De Hofkar’ weer uit de garage! Dit keer mogen de landelijke politieke kopstukken in Den Haag blijven. Rutger rijdt van het diepe Zuiden naar het hoge Noorden om tijdens een ritje te praten met lokale politici over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf maandag 28 februari om 22:10 uur op NPO 2.

Geen landelijke maar lokale politici nemen dit seizoen plaats op de bijrijdersstoel naast Rutger. Waarom willen zij de gemeenteraad in? Welke problemen en uitdagingen gaan ze te lijf in hun dorp of stad? Hoe aardgasloos worden de woningen in hun gemeente? Waar komen de megawindturbines te staan? Wat moet er in Groningen veranderen om het vertrouwen in de politiek te herstellen? Allemaal vragen die in ‘De Hofkar’ aan bod komen. 

Eén van de bijrijders is Christian Muilerman van Gemeentebelang Deventer.

‘De Hofkar’ wordt vanaf maandag 28 februari uitgezonden om 22:10 uur op NPO 2. Het seizoen bestaat uit 10 afleveringen van 12 minuten.