SCHALKHAAR – Camping De Schalkhoeve aan de Waterdijk in Schalkhaar gaat plaatsmaken voor acht woningen en 8.000 m2 nieuwe natuur en een wandelverbinding vanaf de Waterdijk over het terrein van Landgoed Frieswijk.

Camping De Schalkhoeve zorgde al jaren voor overlast. Direct omwonenden en Stichting landgoed Frieswijk willen dat de camping definitief stopt. De camping is enige tijd geleden gekocht door een omwonende. Het plan is nu om het campingterrein te veranderen tot een natuurgebied met acht woningen onder de naam ‘De Bosw8ers’. Er komen drie vrijstaande woningen, een twee-onder-een-kapwoning en een drie-onder-een kap woning.

Genieten van natuur
Wethouder Liesbeth Grijsen is blij met de ontwikkeling: “Aan de Waterdijk wordt straks 8000 m2 nieuwe natuur toegevoegd. De woningen zijn daarin te gast. Ook omwonenden kunnen daarvan genieten, omdat er een wandelpad over het terrein komt.”

De initiatiefnemers Esther en Robert van Heukelum kijken uit naar de realisatie van dit plan. “Hier aan de Waterdijk is de woon en leefomgeving qua natuur, rust en ruimte, altijd al uniek geweest en door deze extra groene impuls willen we zowel nieuwe bewoners als nieuwe natuur letterlijk en figuurlijk de ruimte geven”
Het ontwerp bestemmingsplan ‘De Bosw8ers’ ligt van 24 februari tot 6 april 2022 ter inzage.
Vorig artikelWie helpt mee met het overzetten van padden, kikkers en salamanders?
Volgend artikelOpening gezamenlijke tuin ‘Het groene pad’ in Zandweerd