DEVENTER – Speeltuinvereniging heeft afgelopen week de rode taart van de Partij van de Arbeid Deventer ontvangen. In de speeltuin in Voorstad Oost werden voorzitter Harry Muilerman en zijn dochter Jolanda in het zonnetje gezet met dit eerbetoon voor hun mooie werk voor de wijk en inwoners.

De rode taart is een initiatief van de PvdA Deventer, met deze taart tonen zij hun waardering voor vrijwilligers en vrijwilligersinitiatieven die belangrijk zijn voor de sociale samenhang en leefbaarheid. Dit geldt zeker voor deze recente ontvangers van de rode taart in Deventer. Jolanda is ooit als tiener actief geworden in de speeltuin, destijds nog op een andere locatie. Haar vader volgde een aantal jaar later en nu naderen zij samen hun 40 en 35-jarig jubileum in een mooi nieuw gebouw op een mooie centrale locatie in de wijk, nabij de Adelaarshorst.

Het deed PvdA-raadsleden Caroline Leget en Tanja Eekhuis zichtbaar goed om dit eerbetoon te overhandigen aan deze twee supervrijwilligers, die al zolang zoveel bijdragen een deze wijk. Harry en Jolanda geven leiding aan de speeltuin en dat doen zij samen met een groep trouwe vrijwilligers en uiteraard was de rode taart voor hen allemaal. Samen houden zij de speeltuin op orde, dragen ze zorg voor het gebouw en de toestellen en bieden ze wekelijks ruimte aan allerlei initiatieven en organisaties voor, o.a. voor de kinderen uit de buurt. Daarnaast staan vader en dochter altijd klaar om waar nodig mensen te helpen, er zijn voorbeelden te over. Zoals die keer dat zij op vrijdagmiddag nog de overbuurvrouw wisten te helpen met haar reisverzekering waardoor zij s’ avonds toch nog met het vliegtuig naar haar familie kon vliegen.

Voor de familie Muilerman is dat normaal, dit soort hulp biedt je aan elkaar. Voor PvdA-raadslid Caroline Leget toont dit prachtige voorbeeld het grote belang van de maatschappelijke waarde die dit soort vrijwilligerswerk heeft. Vrijwilligers met hun kennis inzet en hart voor mensen tonen aan hoe belangrijk onze voorzieningen in de wijken – zoals onze speeltuinen en buurthuizen – zijn. Deze vrijwilligers zorgen er mede voor dat ze kunnen bestaan en een fijne ontmoetingsplek voor velen zijn. Al die voorzieningen en vrijwilligers kunnen op de volle steun van de PvdA rekenen. Dat past ook bij het gemeentelijk beleid, waaraan wethouder Rob de Geest (PvdA) de afgelopen tijd hard heeft gewerkt.

Voorstellen van zijn kant moeten er voor gaan zorgen dat deze voorzieningen in de wijk versterkt worden en nog meer kunnen bijdragen aan sociale samenhang en ondersteuning in de Deventer wijken en dorpen. Zo stemde de gemeenteraad afgelopen week unaniem in met beleid dat de basis voor deze verdere versterking gaat bieden. Binnenkort ontvang de raad nieuw beleid voor de ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers in Deventer. Raadslid Tanja Eekhuis gaf de eerste rode taart van 2022 dan ook vol trots aan Harry Muilerman en memoreerde daarbij nog even aan hoe zij Harry jaren geleden heeft leren kennen, toen zij zelf vrijwilligster was bij kinderclub De Bijdehandjes. Dat maakte het extra leuk om deze taart aan de vrijwilligers van speeltuinvereniging De Driehoek te mogen overhandigen. Dat ze hun mooie werk nog vele jaren mogen voortzetten.