DEVENTER – Wie helpt mee met het overzetten van padden, kikkers en salamanders? In deze tijd van het jaar gaan deze dieren van hun winterverblijf (waar ze een winterslaap hielden) naar de poelen en vijvers in de buurt. Dat heet de paddentrek. In de wateren planten ze zich voort. Onderweg komen ze o.a. wegen tegen en velen worden dan doodgereden.

Op zes plaatsen in Deventer helpen wij de dieren over: in het Oostrik, de Hobbemastraat, Diepenveen, Schalkhaar, de Worp en bij de Ceintuurbaan (watertoren). Als je niet vies bent van wat kou en nattigheid en ’s avonds wel een keer de handen uit de mouwen wilt steken om deze dieren veilig over te zetten, meld je dan aan bij www.paddentrekdeventer.nl . Op deze site staat veel informatie over de paddentrek en ook bij wie je je kan aanmelden als je een keer mee wilt doen. Leuk voor oud én jong!  Deze activiteit wordt georganiseerd door IVN Deventer.