DIEPENVEEN – Ze zijn een nieuwkomer in Diepenveen, maar bestaan al 100 jaar; Bakkerij Nollen opende woensdag 2 maart, op feestelijke manier met leuke en lekkere aanbiedingen, het 16e filiaal van het gelijknamige familiebedrijf. Familielid Robert Nollen, van oorsprong docent biologie én oprichter van de afdeling HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) op Het Stormink, verwezenlijkt hiermee zijn oude droom:
“30 jaar geleden wilde ik al mijn eigen bakkerij. Nu is de tijd rijp om deze droom in praktijk te brengen. ”

En dat doet Bakkerij Nollen dan ook vol enthousiasme. Het eeuwoude concept waarbij de “3 T’s” en de “G” voorop staan is het sterke wapen. Tijd, Temperatuur, Toewijding en Grondstoffen zijn hierin de sleutelwoorden.
“Tijd omdat wij dit nemen om o.a. het deeg langer te laten rusten en rijzen. Temperatuur staat voor het klimaat, welke we, per broodsoort, mechanisch kunnen instellen tijdens het proces”, vertelt de oud docent.
Toewijding staat voor passie. Vol overgave zijn zowel werkgever als de 360 werknemers elke dag bezig om handmatig prachtig brood, banket en chocolade te maken, vervoeren en te etaleren.

“De G van grondstoffen laat zich gelden door inkoop van ingrediënten van hoogwaardig kwaliteit zoals bijvoorbeeld Duits graan. Het gemiddeld mildere klimaat aldaar zorgt voor de uitmuntende smaak van onze producten hier”, aldus Robert.
Bakkerij Nollen is daarom in staat om ambachtelijke kwaliteitsproducten te bieden via eigen winkels, supermarkten en horeca.
“Vernieuwend is dat we in Diepenveen op een bijzondere manier gaan inspelen op beleving.”

’s Ochtends, ’s middags en tegen de avond zal te zien zijn hoe Robert Nollen zelf een toepasselijk en seizoensgebonden broodproduct maakt. Hierbij valt te denken aan iets zoets in de ochtend, hartig voor de lunch en bijvoorbeeld pizza in de avond. “We kopen melk en fruit in bij (biologische) lokale boeren, maar werken ook samen met lokale ondernemers. Denk hierbij aan vlees voor worstenbroodjes van slagerij Harmsen en kaas van Mariskaas uit Diepenveen.”
“Ook gebruiken we afwisselend recepten uit ons eigen jubileumboek, welke ook te koop is.
Daarin staan ook recepten van de “Heel Holland Bakt” presentator Robèrt van Beckhoven en broodartiest Hans Som.”
Wie letterlijk en figuurlijk wil proeven en nieuwsgierig is naar de nieuwe vestiging is van harte welkom vanaf 2 maart op Dorpsstraat 11 te Diepenveen.