DEVENTER – Gemeentebelang Deventer gaat voor een krachtig en leefbaar Deventer: een uitnodigende stad, mooie dorpen en een levendig buitengebied. In onze gemeente zijn er mooie projecten en initiatieven die soms letterlijk ‘om de hoek zijn’, maar niet altijd bekend. Projecten die aansluiten op de inzet van Gemeentebelang voor de komende jaren.

Met de veldtocht wil Gemeentebelang de stad, dorpen en het platteland nog meer verbinden. Alle inwoners van de gemeente Deventer worden van harte uitgenodigd om op één of meerdere van de genoemde locaties kennis te maken en in gesprek te gaan over de thema’s gastvrijheid, landbouw, voorzieningen in de dorpen en verduurzaming. Vooraf opgeven is niet nodig.

Op zaterdag 5 maart a.s. bent u daarom van harte welkom op de volgende locaties:

Sociëteit De Hereeniging van 10:00-11:00 uur met Bert Voortman (horeca NL/Deventer) en Peter Brouwer (Binnenstadsmanager). Locatie: Grote Poot 2 te Deventer. Thema: Gastvrijheid

“Gastvrijheid is een belangrijk element voor de verdere ontwikkeling van de gemeente Deventer met daarin de stad centraal”. Wanneer buitengebied en stad goed georganiseerd en op elkaar afgestemd is, draagt het bij tot de totaalbeleving van gast, toerist en inwoner.”

Sociëteit De Hereeniging is al ruim 165 jaar de plek waar in een ongedwongen sfeer en in een mooi historisch pand ruimte is voor ontspanning, plezier, bijzondere ontmoetingen en ontplooiing en telt ruim 400 leden. Een belangrijk onderdeel van het sociëteitsleven zijn de activiteiten die georganiseerd worden, zoals kaarten, biljarten, zingen en uiteraard kegelen op de beroemde kegelbanen. Daarnaast worden er regelmatig thema-avonden, diners, lezingen en muzikale optredens georganiseerd.

Melkveehouderij Erve ’t Overweg van 11:30-12:30 uur. Locatie: Raalterweg 49 te Diepenveen. Thema: Landbouw

 “Wij vinden het belangrijk om een transparant beeld te geven van de hedendaagse landbouw. Onze boerderijwinkel en onze deelname aan Salland Boert en Eet Bewust, helpen ons in contact te treden met de samenleving en ‘ons verhaal’ te vertellen.”

Op Boerderij Erve ’t Overweg, aan de rand van Diepenveen, wonen Wilco en Heleen van Beek met hun 3 kinderen. Op hun melkveebedrijf worden 100 koeien gehouden. Een deel van de melk die geproduceerd wordt – evenals rundvlees van eigen koeien – is te koop in het boerderijwinkeltje op hun boerenerf. “Wij hopen nog lang op deze plek te mogen boeren en een bijdrage te mogen leveren aan een mooie woon- en leefomgeving in het Deventer buitengebied.”

Kulturhus De Spil van 13:30-14:30 uur met Anne Marie van Oldeniel-Boerhof en Wilma Schepers (bestuursleden Kulturhus De Spil). Locatie: Sportweg 1 te Lettele

“In een zowel letterlijke als figuurlijke zin, is De Spil een moderne en goed geoutilleerd kulturhus met vergader- en sportaccommodatie, waar alle generaties hun activiteiten kunnen uitvoeren. Mooi, sociaal en versterkend voor de hele gemeenschap van het dorp”.

Sinds een aantal jaren heeft Lettele een Kulturhus. Met activiteiten en voorzieningen voor jong en oud, voor sport, zorg en cultuur, voor verenigingen en alle individuele inwoners. Een avondje kaarten, een kop koffie na het sporten, een vergadering, samen eten: dat kan daar allemaal. Gerund door Lettelenaren, die daar betaald én vooral onbetaald actief zijn.

Melkveebedrijf Muilerman van 15:00-16:00 uur met Christian Muilerman. Paddegatsteeg 3 te Deventer. Thema: Verduurzaming / Biogas

Kandidaat raadslid Christian Muilerman is een jonge ambitieuze boer die een melkveebedrijf heeft in Oxe, nabij Deventer. Met 4 andere melkveehouders houdt Christian zich bezig met een biogasproject in Oxe, onder de naam ‘Oxe Geeft Gas’. Na vijf jaar zwoegen gaat het dan eindelijk gebeuren. Biogas gaat stromen naar Deventer bedrijven. Doormiddel van monomestvergisters wordt methaan afgevangen van verse koeienmest en omgezet in biogas. Dit levert een driedubbele CO-2 besparing op. Hoe dit werkt vertelt Christian u graag.