DIEPENVEEN – Na alle regen en stormen van de afgelopen weken hopen de leden van de Diepenveense muziekvereniging Sempre Crescendo voor zaterdag 5 maart a.s. op droog en rustig weer. Op die dag bakken en verkopen zij in het dorp heerlijke oliebollen.

Het mengen van het deeg en het bakken van de oliebollen begint al vroeg in de ochtend en vindt plaats volgens een traditioneel recept, dat al tientallen jaren in de vereniging in gebruik is. Om 7 uur start de eerste bakploeg. Zij worden rond 10 uur afgelost door de tweede bakploeg. Voor het bakken van de oliebollen kan de muziekvereniging ook nu terecht bij de werkplaats van het voormalige loonbedrijf Olthof aan de Randerstraat in Diepenveen.

Vanaf 10 uur gaan de leden het dorp in voor de verkoop. Behalve huis-aan-huis zijn de heerlijke, verse en vaak zelfs nog warme oliebollen ook te koop aan de kraam voor Albert Heijn aan de Dorpsstraat en bij Boomkwekerij en Tuincentrum Gooiker aan de Wechelerweg. Bij de kraam voor de supermarkt kan nu ook gepind worden. Voor de verkoop aan huis kan contant betaald worden of met een QR code via uw bankapp.

De Diepenveense oliebollenactie bestaat al ca. 70 jaar en is daarmee in al die jaren een ware Diepenveense traditie geworden.