DIEPENVEEN – Klooster Nieuw Sion bij Diepenveen opende een klein jaar geleden een koffieschenkerij in de voormalige buitenkapel van het kloostercomplex. Direct naast de schenkerij, in de binnentuin van het klooster, werd een fluisterterras ingericht waar bezoekers in verstilde sfeer kunnen genieten van de rust van het klooster onder het genot van koffie, thee, gebak en lunch. De belangstelling voor de schenkerij overtreft sindsdien alle verwachtingen en grote aantallen bezoekers maken door een bezoek aan de schenkerij kennis met de verstilde kloosterlijke haven in de bossen bij Diepenveen.

De grote belangstelling zorgt ervoor dat Nieuw Sion met de schenkerij een volgende stap wil zetten. Het klooster zoekt nu een ondernemende manager om dat in goede banen te leiden. “We zijn ontzettend blij met de vele bezoekers aan de schenkerij, maar het brengt ook hele interessante uitdagingen met zich mee. Hoe behoud je bijvoorbeeld de verstilde sfeer van het klooster en blijf je toch gastvrij naar alle gasten die van die sfeer willen komen proeven?”, vertelt Marten IJmker, een van de directeuren van Nieuw Sion. “Wij denken dat het goed samen kan gaan, juist doordat we een duidelijke visie en missie voor ogen hebben over wat we willen bieden aan gasten.” Eén van de plannen die Nieuw Sion heeft is om aan de voorzijde van het klooster een voortuin met gespreksterras in te richten, om het verstilde karakter van het fluisterterras en de binnentuin van het kloostercomplex te benadrukken.

De komst van de schenkerij past bij een lang gekoesterde wens van het klooster om een warmer welkom te bieden aan gasten en mensen die even komen aanwaaien bij Nieuw Sion, zoals wandelaars op het naastgelegen landgoed De Kranenkamp. De schenkerij doet tevens dienst als ontvangstlocatie voor gasten die op het klooster verblijven, zoals bezoekers van het gastenhuis, de kloostercamping en groepen die zalen huren.

Concept
De koffieschenkerij richt zich met haar menukaart op eerlijke, biologische en lokale gerechten. Liefst met zoveel mogelijk producten uit de eigen moestuin van het klooster, in de geest van de monniken van Abdij Sion, die het land rondom de abdij bewerkten en leefden van de opbrengst ervan.

Kijk voor meer informatie op http://www.nieuwsion.nl/koffieschenkerij.