DEVENTER – Dit jaar komen de Paaskermis en de Zomerkermis weer naar Deventer. Beide kermissen zijn jaarlijks terugkerende evenementen. De afgelopen twee jaar kon zowel de Zomer- als de Paaskermis niet doorgaan vanwege de coronacrisis.

Wethouder Thomas Walder: “Kermissen mogen weer, zónder beperkingen. Dat is fantastisch nieuws voor kermisexploitanten en voor alle bezoekers. De Paaskermis komt als vanouds op het evenemententerrein aan de Roland Holstlaan en de Zomerkermis in de binnenstad – de plek waar de Deventer Zomerkermis thuishoort!”

Paaskermis

De Paaskermis is dit jaar van vrijdag 8 april tot en met maandag 18 april. Met de Paaskermis wordt een mooi en gevarieerd evenement neergezet voor inwoners van Deventer.

Zomerkermis

De Zomerkermis is dit jaar van zaterdag 4 juni tot en met zondag 12 juni. Met de Zomerkermis wordt voor inwoners van Deventer en de omliggende regio een aantrekkelijke en gevarieerde kermis neergezet, middenin de historische binnenstad van Deventer.

Extra steuntje in de rug

Veel kermisexploitanten hadden in 2020 al een plaats gegund gekregen op de kermis. Walder: “Dat kon toen niet doorgaan vanwege de coronacrisis. De exploitanten hebben een moeilijke tijd achter de rug. Daarom hebben we deze exploitanten het aanbod gedaan dit jaar alsnog te komen. Als extra steuntje in de rug huren kermisexploitanten dit jaar standplaatsen tegen lagere inschrijvingen.”