DEVENTER – Op de oude Karwei-locatie aan de Weseperstraat in Voorstad-Oost moeten 37 nieuwe woningen komen. Voor de ontwikkeling van de oude Karwei-locatie heeft de gemeente een intentieovereenkomst gesloten met ontwikkelaar EFY-Group. De komende maanden gaat de ontwikkelaar de verdere haalbaarheid onderzoeken.

Wethouder Rob de Geest: “Woningbouw op de oude Karweilocatie is goed nieuws voor de stad en een mooie kwalitatieve toevoeging voor dit deel van de wijk Voorstad-Oost. Met deze ontwikkeling kunnen we het zogenaamde ‘Karwei-kwadrant’ volledig omvormen tot woningbouw.”

Karwei-kwadrant

De oude Karwei-locatie in Voorstad-Oost is het derde en laatste deel van het Karwei-kwadrant dat een nieuwe toekomst krijgt. Dit kwadrant bestaat verder uit Zandhuis & Zwart en de oude Bouwbasic-locatie.

Woningbouw

Op de oude Karwei-locatie moeten 33 appartementen in de sociale koop- en middeldure huursector komen. In het plan is ook ruimte voor 4 woningen in de vrije koopsector.

Voorstad-Oost 

De wijk Voorstad-Oost onderging in de afgelopen jaren een behoorlijke transformatie. Op de oude T&D-locatie maakten fabrieksgebouwen enkele jaren geleden plaats voor nieuwe woningen en speelvoorzieningen. De herontwikkeling van het Karwei-kwadrant is een belangrijke vervolgstap in de herontwikkeling van de wijk.

De komende maanden gaat de ontwikkelaar de verdere haalbaarheid onderzoeken. Daarna wordt een nota van uitgangspunten opgesteld. Deze dient als basis voor de verdere uitwerking in het bestemmingsplan. De daadwerkelijke bouw start naar verwachting in 2023.