DEVENTER – Tijdens corona zat alles op slot. In de eerste periode van ‘terug naar kantoor’ is de combinatie van thuis of op kantoor werken ontstaan. Dit wordt ‘hybride werken’ genoemd. Reserveren van een werkplek werd noodzakelijk, omdat niet alle werkplekken meer beschikbaar waren om een veilige werkomgeving te garanderen.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken werd daarna ‘het nieuwe normaal’. Om dit snel en foutloos bij werkgevers in te voeren, maakte het Deventer bedrijf Dutchview de reserverings-app FlexWhere. Deze software en app bestaat al sinds 2011 en is daarna constant doorontwikkeld.

Medewerkers vinden met deze gebruiksvriendelijke app snel een collega, een vrije werkplek, parkeerplek of beschikbare vergaderruimte. Werkgevers uiteenlopend van de gemeentes Deventer of Zeist tot het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebruiken de app van het bedrijf uit het Bergkwartier.

Hun slimme software helpt om personeel goed te spreiden, zodat er nooit te veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Directeur Rutger-Jan Loenen: “Medewerkers hebben zelden een vaste werkplek, maar vaak reserveren zij hun geliefde werkplek als deze nog beschikbaar is. Met FlexWhere reserveer je met een paar klikken een beschikbare werkplek op een digitale plattegrond in de app.”

Net als werkplekken reserveer je bepaalde vergaderruimtes vooraf met FlexWhere. Ook is het mogelijk om zitjes en kleine vergaderruimten te definiëren als plekken voor ad hoc-vergaderingen, door bij binnenkomst vast te leggen hoe lang de vergaderplek bezet is. FlexWhere maakt hybride werken snel mogelijk zonder ingrijpende en kostbare aanpassingen”, zegt Loenen.