DEVENTER – De Brinkgarage onder de Wilhelminabrug krijgt dit jaar een grote opknapbeurt. Dit is nodig omdat de parkeergarage definitief blijft staan. De aannemer start in de week van 28 maart met de werkzaamheden.

Er wordt groot onderhoud uitgevoerd en het uiterlijk van de garage verandert, van binnen en van buiten. Het aantal beschikbare parkeerplaatsen is tijdelijk minder. Naar verwachting is de verbouwing in november 2022 klaar.

De parkeergarage blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar, met uitzondering van 30 maart en 6 april. Op die dagen kan er tussen 07.00 en 17.00 uur niet in- en uitgereden worden. De auto laten staan kan wel.

Ontwerp 

De Brinkgarage wordt veiliger en gebruiksvriendelijker. In het nieuwe ontwerp is ook aandacht voor beleving; met moderne verlichting, aantrekkelijke entrees en meer groen. De voetgangersentree aan de kant van de Zandpoort en de auto-entree aan de zijde van het Sluiskwartier worden vernieuwd. Aan de zijde van het Sluiskwartier komt ook een uitgang voor voetgangers.

Hinder 

De verbouwing kan hinder veroorzaken doordat de auto-entree wordt aangepast en de voetgangersentree tijdelijk wordt verplaatst. Ook de betaalautomaat en de laadpalen worden tijdelijk verplaatst. Dit wordt met borden aangegeven. Ook wordt de lift vervangen. Die is tijdelijk buiten gebruik.

Abonnementhouders 

Voor abonnementhouders blijft voldoende parkeerruimte beschikbaar. Voor andere bezoekers kan het soms voorkomen dat er geen parkeerplek is. Zij worden dan via de P-ring naar een andere parkeergarage verwezen.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie en het ontwerp van de Brinkgarage op de website sluiskwartier.deventer.nl/brinkgarage.