DEVENTER – Op 22 april is het weer nationale zaaidag. Voor meer biodiversiteit en als steun in de rug voor de bijen en andere insecten zaaien tienduizenden mensen bijvriendelijke bloemzaden zaaien. Doe ook mee en haal gratis een zakje zaad bij het Duurzaamheidscentrum!

Meer bloemen, betekent meer bijen. En dat is belangrijk, want er zijn steeds minder bijen.  Daarom is het op 22 april ook dit jaar nationale zaaidag. Ook jij kan meedoen. Het Duurzaamheidscentrum Deventer is in april ook een bloemenzaadbank voor bloemen die bijen aantrekken. Tussen 1 en 22 april kun je daar een gratis zakje zaad van bijvriendelijke bloemen ophalen, om op 22 april te zaaien in je eigen tuin, op je balkon, dakterras of in boomspiegels in je straat. Wees er snel bij, want het aantal zakjes is beperkt. Geef je wel van tevoren op, via de website www.dcdeventer.nl voor zo’n zakje zaadjes. Dan kun je ophalen in het Duurzaamheidscentrum aan de Grote Kerkhof. We zijn open van woensdag tot en met zaterdag van 11 uur tot 17 uur.

Doe ook mee en maak van jouw omgeving een bloemenzee met blije bijen!

Het Duurzaamheidscentrum

Meer weten over wat we individueel en lokaal kunnen nou doen tegen klimaatverandering? Kijk op www.dcdeventer.nl of kom langs bij het Duurzaamheidscentrum. Het centrum biedt een grote hoeveelheid informatie en tips over duurzaamheid en verduurzaming over allerlei onderwerpen. Van isolatie en zonnepanelen, tot elektrisch rijden, groene daken en vergroening van huis en tuin. Bezoek en informatie zijn gratis.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken met een energiecoach van Deventer Energie, voor een persoonlijke en gratis scan van je woonhuis. Het Duurzaamheidscentrum is gevestigd in de stadsetalage van het gemeentehuis, bij de hoofdingang aan het Grote Kerkhof.