COLMSCHATE – Vaker de fiets pakken en niet de auto. Dat idee staat en valt met een infrastructuur die uitnodigend is voor fietsers. Ook in de wijk Roessink. Om voor alle verkeersgebruikers de inrichting van fiets- en voetpaden voor de toekomst geschikt te maken, ontwikkelde de gemeente Deventer een integraal plan. Dat meldt de gemeente Deventer.

De wijk Roessink maakt deel uit van Colmschate-Zuid. Het is een zogenaamde ‘bloemkoolwijk’, waar sinds 1986 kleine roosjes woningen zijn aangebouwd. De fietser en voetganger staan in deze buurt centraal. Maar om dat zo te houden waren er betere fietspaden nodig.

In november 2020 hebben de bewoners van het Roessink meegedacht over het ontwerp van de nieuwe fiets- en voetpaden in hun buurt. Het ontwerp van de fiets- en voetpaden is aangepast naar aanleiding van onder andere de reacties van bewoners