DIEPENVEEN – Binnenkort is het weer 4 mei en dit jaar kunnen we weer een bijeenkomst houden om alle mensen die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in het geweld zijn omgekomen te gedenken.

We komen samen op woensdag 4 mei om 19.00 uur in de Dorpskerk aan het Kerkplein in Diepenveen. De herdenkingsrede zal worden uitgesproken door de heer Jan Terlouw, politicus en schrijver van het boek “Oorlogswinter”, met als thema : “Vrijheid in verbondenheid”.

Het Doré Dubbel Kwartet zal enige liederen ten gehore brengen en Fredrik Kwakkel bespeelt het orgel. Na de plechtigheid lopen we gezamenlijk in stilte naar de Gemeentelijke begraafplaats aan de Roeterdsweg in Diepenveen.

Op de begraafplaats staan we stil bij de oorlogsgraven en het monument voor de zeven overleden RAF vliegeniers. Sempre Crescendo is hier muzikaal aanwezig om de taptoe te blazen en   het Wilhelmus te begeleiden.

De Stille Tocht vertrekt om ca. 19.45 uur vanaf de Dorpskerk.

U kunt de herdenking in de Dorpskerk ook live volgen via www.kerkomroep.nl , plaats Diepenveen.