DEVENTER – 1 tot en met 3 juli staat de binnenstad van Deventer weer ‘Op Stelten’. Op het programma staan weer nationale en internationale topvoorstellingen uit Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland. Op dit moment wordt de laatste hand aan het programma gelegd. Welke theatergroepen precies naar Deventer komen, maken we begin mei bekend. Eén tipje van de sluier kunnen we al oplichten: Close-Act komt terug!

De coronapandemie heeft ons allemaal lange tijd in onzekerheid gehouden. Ook bij de voorbereidingen van het festival, die in november ten tijde van lockdown gestart zijn, moesten wij hier rekening mee houden. Het grote spektakel op de pleinen als de Brink en Grote Kerkhof wordt daarom in een ander jasje gegoten.
De grootschalige voorstellingen vinden dit jaar in het Worpplantsoen én op locaties buiten het centrum plaats. Daarnaast zullen veel ‘kleinere’ en mobiele voorstellingen de binnenstad kleuren en jullie verrassen. Op die manier kunnen alle voorstellingen doorgaan mochten er toch onverhoopt restricties komen.

Deze 25e editie staat in het teken van verrassende ontmoetingen, nieuwe voorstellingen en oude bekenden, ruimte voor jong talent én ingericht op de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers.

Deventer Op Stelten is mede mogelijk dankzij de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Fonds Podiumkunsten, sponsoren Grolsch, Witteveen+Bos, Centrumgarage, Indito, Topicus, Drukwerkdeal, NV Bergkwartier, Wolters bv, SDBM, bijdragen van horeca en alle sponsoren.

Poolshoogte nemen in het Havenkwartier

Nieuw dit jaar is het onderdeel Poolshoogte; het makersfestival voor jongeren en jonge podiumkunst professionals. Een weekend lang jong talent zien schitteren in het Havenkwartier.
Tijdens Poolshoogte nodigt Het Theaterschip verschillende productiehuizen uit het hele land, uit om samen met hun topmakers en jongeren een heel weekend in Deventer theater te maken. Er zijn experimentele en uitdagende voorstellingen te zien, worden er workshops gevolgd en samen performances gemaakt. Het programma wordt aangevuld met jonge makers geselecteerd door onze artistiek leider Adrie van Essen.

Hoogtevrees terug in het Worpplantsoen!

Even een break nodig van het buitentheater? Tijdens Deventer Op Stelten tovert het Burgerweeshuis het mooie Worpplantsoen weer om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, eten & drinken in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen. Op het programma staan onder meer Mauskovic Dance Band, de postpunk van Snapped Ankles, muzikaal orkaan Kameel, eigenwijze popliedjes van The Shivas en ‘BurgerBeurs Act’ Oh Whale.