DEVENTER – De gemeente Deventer gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M). Door de samenwerking krijgt de gemeente meer informatie en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Deventer ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude. De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst.

Ogen en oren nodig

Burgemeester Ron König: “Ik vind het belangrijk om criminaliteit snel op te sporen en aan te pakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Meld Misdaad Anoniem draagt hieraan bij.”

 Vangnet

M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politieBij M. wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal.

 Melder blijft buiten beeld

Marc Janssen, woordvoerder van M.: “Het is het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar dat is niet altijd makkelijk. Bijvoorbeeld vanwege angst voor wraak of omdat je de dader kent. Mensen kunnen soms de gevolgen van melden niet overzien of willen er na die tijd niets meer mee te maken hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt en dat de melder buiten beeld blijft.” 

Bereikbaarheid

M. is 7 dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 22:00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.