DEVENTER – Een gezamenlijk project Juilliard 415 en Royal Early Music van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Na een succesvolle eerdere samenwerking rond J.S. Bachs Hohe Messe zal op zaterdag 23 april voor de tweede keer een omvangrijke uitwisseling plaatsvinden tussen de musici van de prestigieuze Juilliard School of Music New York en de afdelingen Oude Muziek en Zang van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

De Haagse en New Yorkse studenten kijken erg uit naar deze samenwerking in Amare. In vier dagen gaat de groep het dramatische Oratorium Die Israeliten in der Wüste van Carl Philipp Emanuel Bach instuderen, naast diens gloedvolle Symfonie in e, waarna drie concerten volgen in Heiloo, Deventer en Amare.

C.Ph.E. Bach is de beroemdste zoon van J.S. Bach en een van de belangrijkste componisten uit de periode tussen de barok en het classicisme. Zijn empfindsame stijl wordt gekenmerkt door emotionele expressie en een sterk gevoel van urgentie. De keuze voor Die Israeliten in der Wüste, het verhaal van het op de vlucht geslagen volk van Israël, blijkt tragisch actueel.

Het Koninklijk Conservatorium levert het koor, twee van de vier solisten en 50% van het orkest. Het geheel staat onder leiding van Paul Agnew, een gevierd zanger en dirigent, o.a. bekend van Les Arts Florissants.

Programma

  • Carl Philipp Emanuel Bach
  • Die Israeliten in der Wüste, wq238, deel 1
  • Pauze
  • Symfonie in e, wq178
  • Die Israeliten in der Wüste, wq238, deel 2