DEVENTER – Des Konings Festival, het langstlopende Burgerfestival, wordt op 27 april weer een hele fijne. Met rock, blues, roots, country en klinkende namen als The Grand East, Money & The Man, Jerry Leger, Jake La Botz, 4B2M en Pronk.

Om 13.00 uur ’s middags gaat de tuin open en om half twee uur betreed de eerste band het podium. Ook het schoolplein tegenover het Burgerweeshuis wordt bij het festival betrokken. Met een mooi terras voor een hapje en een drankje en lekker veel speelruimte voor de jongste festivalgangers.

De aftrap is dit jaar voor de Canadese singer-songwriter Jerry Leger met een mix van  opzwepende rootsrock, breekbare countryballads en aanstekelijke gitaarpop. Vervolgens Jake La Botz met zijn kenmerkende rootsy Americana stijl. Hij deelde het podium met onder andere Ray Charles, Etta James, JD McPherson en Tony Joe White. Dan is het tijd voor Money & The Man. Met hun zweterige garage-blues en intense indie-rock&roll wisten ze vorig jaar de zaal helemaal plat te spelen en dat is precies wat ze tijdens dit feestje ook gaan doen.

The Grand East gaat net voor het eten van start en dat is maar goed ook. Rock ’n soul, gebracht door een van enthousiasme uit elkaar spattende band. De frontman zingt met de bezieling van een swingende predikant die zijn kerk voorgaat. Hij hitst het publiek op en neemt ze mee naar de wereld van The Grand East.

In de avond 4B2M, een supergroep met twee sets van twee broers die hun sporen in de muziek al ruimschoots hebben verdiend. Teun en Cas Hieltjes (Go Back to the Zoo, St. Tropez) en Rocco (De Staat) en Jimmi Hueting (Jo Goes Hunting) maken muziek vol humor, poppy, vreemd en vooral heel goed. Afsluiter van de dag is Pronk. Pronk beukt je wild, knuffelt je warm en laat je headbangen zonder dat je er erg in hebt. De hooks en vette refreinen vliegen je om de oren en ze komen regelrecht vanuit de Sallandse jungle je hart binnen.

Burgerweeshuis, 27 april 2022. aanvang: 13.00 uur / entree: gratis

www.burgerweeshuis.nl/agenda/5938-Des-Konings-Fest