DEVENTER – Op 13 mei wordt een Social Sofa geplaatst in het Hof van Adwaita, een bijzonder hofje in de binnenstad van Deventer. De Social Sofa is een bank én een kunstwerk waar bewoners en bezoekers van het hof elkaar kunnen ontmoeten en verhalen kunnen delen.

De bewoners van het hof dienden een initiatief in voor het opknappen van het hof bij de gemeente Deventer. Uit het WijDeventer wijkbudget ontvingen zij geld voor een muurschildering (gerealiseerd in 2020) en een Social Sofa. Het doel is om het hof meer te verbinden met de binnenstad en er een aantrekkelijke plek voor bewoners en bezoekers van te maken.

Ontwerp

Het ontwerp van zowel de muurschildering en van de bank past bij de naamgever van het Hof, de dichter J.A. Der Mouw, die publiceerde onder het pseudoniem Adwaita. Adwaita liet zich inspireren door het Brahmanisme, een oude Indiase filosofie waarin de lotusbloem een belangrijke en symbolische plaats heeft. De muurschildering is onderdeel van een stadswandeling van Street Art Streets. De bank is een ontwerpen van grafisch vormgever Rutger Zandjans uit Deventer en is gemaakt door de medewerkers van werk- en leerbedrijf KonnecteD.

Onthulling

Op vrijdag 13 mei wordt de bank feestelijk onthuld tijdens een besloten buurtbijeenkomst voor bewoners, de gemeente en woningbouwvereniging Wonen Boven Winkels. Vanaf 14 mei zijn de muurschildering, de bank en het hof te bewonderen door andere geïnteresseerden.