DEVENTER – ‘Andries in Oranje’, zong het Go Ahead Eagles-publiek de afgelopen weken hartstochtelijk na weer een uitmuntende redding van de 28-jarige doelman. Louis heeft nog niet gebeld, maar in aanloop naar Koningsdag moest het er toch maar eens van komen voor de keeperskoning van Go Ahead Eagles, zo dachten club en kledingleverancier Stanno.

Zaterdagochtend volgde, zoals te zien in onderstaande video, daarom goed nieuws. Wanneer veldspelers of de doelman van Go Ahead Eagles in andere kleuren aantreden dan normaal, dient daar volgens de protocollen toestemming voor te worden gevraagd bij de KNVB. Uit Zeist volgde telefonisch een definitieve ‘go’, waardoor ‘Andries in Oranje’ aan de vooravond van Koningsdag dan toch bewaarheid wordt met een speciaal keeperstenue voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Deze actie wordt ingegeven door de goede doelenactie volgende week rondom de wedstrijd tegen Vitesse. Het unieke wedstrijdshirt van Andries Noppert wordt namelijk geveild in het kader van de actiedag voor Pleun’s Regenboogijsje en Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal.