COLMSCHATE – Zo lang mogelijk thuis kunnen wonen met behulp van technologie, wat is er allemaal mogelijk? We willen allemaal zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Om dit mogelijk te maken zijn er hulpmiddelen ontwikkeld die er voor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kan blijven functioneren.

Voor de één is dat een apparaat de medicatie voor u klaar zet en u waarschuwt om ze op tijd in te nemen. Voor een ander is het handig om een digitaal voordeur slot te hebben waardoor u of een mantelzorger niet naar een sleutel hoeft te zoeken. En voor weer een ander is een alarm met GPS verbinding handig voor als u de weg kwijt bent.

Zo zijn er verschillende technische hulpmiddelen die u of uw mantelzorgerger kunnen helpen. Tijdens deze bijeenkomst van het Alzheimercafe willen we u zelf laten ervaren hoe ze werken en of ze u kunnen helpen.

De deskundige die daar meer over kan vertellen is Laura Steman, Regionaal projectleider Technologie voor Warme Zorg, Solis Zorgtechnologie & Coördinator Technologie Salland United. Samen met een collega zal zij u kennis laten maken met de technologische hulpmiddelen die u thuis kunnen helpen. We hopen u 25 mei te ontmoeten in het Hof van Colmschate, inloop vanaf 19.15 uur.