DEVENTER – Dinsdagmiddag vond de aftrap van de Geef-de-Koek-door-challenge plaats bij de Deventerkoekwinkel op de Brink. Bij deze feestelijke start van de challenge werd het eerste koekblik door de hoofdsponsor van de challenge, de Deventerkoekwinkel, overhandigd aan Dansschool Eppink. Binnen het Geef-de-Koek-door-project is het idee dat Deventerse ondernemers elkaar aansporen om een dag via Stichting Present een project te doen waarbij ze inwoners uit Deventer die een zetje in de rug kunnen gebruiken een stuk op weg helpen, met als doel om Deventernaren uit verschillende hoeken van de samenleving met elkaar te verbinden.

Bedrijven kunnen elkaar nomineren door een koekblik met de Deventer-bijtjes aan elkaar door te geven met daarbij de challenge om een Deventers betrokken project uit te voeren. Zodoende trapt Dansschool Eppink deze challenge af, door het spits af te bijten met het eerste project uit deze challenge, om vervolgens het koekblik door te geven aan het volgende door hen genomineerde bedrijf. Op deze manier faciliteert Stichting Present Deventer bedrijven de mogelijkheid tot maatschappelijk betrokken ondernemen. Daarmee is vandaag zowel de Koek-challenge als een mooie maatschappelijke beweging in hartje Deventer van start gegaan.