DEVENTER – De omgeving van Deventer is een prachtige omgeving om eens lekker te wandelen. Werk aan je gezondheid door eens een lekkere wandeling te maken. Wij hebben de mooiste wandelroutes van Deventer en omgeving voor je op een rij gezet.

Waarom zou je meer wandelen?

Ken je het gezegde: bewegen is goed en meer is beter? Bewegen is goed voor je gezondheid en wandelen is de perfecte manier om meer te bewegen zonder je gewrichten te belasten. Wandelen heeft verschillende voordelen voor je gezondheid zoals: helpt je spieren en botten te versterken, positieve invloed op hart en bloedvaten en zorgt voor sterkere longen (bron). Ook is wandelen een perfecte manier om wat extra calorieën wilt verbranden. Met een flinke wandeling kun je aardig wat calorieën verbranden. Gemiddeld verbrand je zo’n 240 kcal met een wandeling van een uur. Wel een stuk minder dan je verbrand je met fietsen.

De mooiste routes om te lopen in de omgeving van Deventer

De omgeving van Deventer heeft verschillende mooie routes. Hieronder vind je de mooiste:

1 Een stadswandeling door Deventer

Maar kennis met de prachtige stad Deventer met een wandeling langs alle bezienswaardigheden en historische plekken. Er zijn verschillende routes beschikbaar bij de VVV of wandel op eigen gelegenheid door de stad. Wanneer je de wandeling plant tijdens het jaarlijkse Dickens festijn is de stad ook nog prachtig versierd.

2 Wandelroute landgoed Dorth

Deze wandeling ligt een paar kilometer buiten Deventer maar is zeker de moeite waard! Wandel door de prachtige kasteeltuin en ga terug in de tijd naar 1190. De wandeling neemt je mee door prachtige beukenlanen en waterpartijen.

3 Het stadspark van Deventer

Deventer heeft een prachtig stadspark, het Rijsterborgherpark. Het is gelegen bij het Station. Je kunt er genieten van de natuur en van de beeldenroute. Dit is een route met een aantal prachtige kunstwerken waaronder het beeld: Europa en de stier uit 1963. Ook is een bezoek aan het vogeleiland de moeite waard.

4 Wandelgebied Hassinkbos

Het Hassinkbos is een prachtig natuurgebied net buiten Deventer waar je even helemaal tot rust kunt komen. Wandel met de GPS, een van de vele routes of op eigen gelegenheid door dit mooie bos met berken en eiken.

5 Groene wissel route

Een wandelroute bij Deventer voor de geoefende wandelaar. Alles bijelkaar is deze route zo’n 15 kilometer. Je loopt door de stobbenwaarden en het Randerbos. Een prachtige route voor een wandeling op een mooie middag. Je kunt de route hier vinden.