DEVENTER – Er komt een mooie nieuwe invulling voor de oude Karwei-locatie, tussen de Veenweg en de Weseperstraat in Voorstad Oost. De bouw van 37 woningen betekent een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de wijk.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de uitgangspunten voor de nieuwe invulling van de Karwei-locatie vastgesteld.

Voorstad Oost flink verbeterd

Wethouder wonen Rob de Geest: “Voorstad-Oost heeft de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling ondergaan. Op de voormalige T&D-locatie zijn oude fabrieksgebouwen gesloopt. Daar zijn woningen en speelvoorzieningen voor in de plaats gekomen. Zo hebben we de wijk een flinke impuls gegeven. De aanpak van het Karwei-kwadrant, met daarin de Karwei-locatie, sluit daar goed bij aan en is een belangrijke stap in de afronding van de ontwikkeling van de wijk.”