DEVENTER – Eindelijk was het dan zover, Coppelia, zondagmiddag 12 juni konden we eindelijk de voorpremière zien.

In dit moderne sprookje wordt de prille liefde tussen Zwaantje en Frans bedreigd door de wonderschone Coppelia. Zij is de schepping van Dr Coppelius, een plastisch chirurg die de dorpsbewoners verleidt met het idee van perfecte schoonheid. Ook Frans wordt door haar betoverd. Maar de eigenzinnige Zwaantje ontdekt dat Dr Coppelius vooral kwaad in de zin heeft. In zijn ‘schoonheidssalon’ steelt hij unieke karaktereigenschappen. Het met liefde gevulde hart van Frans is het laatste dat hij nodig heeft om Coppelia tot leven te wekken. Zwaantje doet al het mogelijke om Frans voor een verschrikkelijk einde te behoeden.
Coppelia is gebaseerd op de moderne vertaling die Ted Brandsen in 2008 maakte van het klassieke 19e eeuwse ballet naar het verhaal van de Duitse schrijver E.T.A. Hoffmann.

Het verhaal wordt tot leven gebracht via kleurrijke animatie en meesterlijk ballet door sterdansers Michaela DePrince, Vito Mazzeo, Daniel Camargo en andere dansers van Het Nationale Ballet. De Nederlandse ballerina Igone de Jongh en danser en acteur Jan Kooijman zul je ook zien schitteren in dit bijzondere sprookje. Lukt het Zwaantje haar dorpje te redden?

Na de film was er voor de leerlingen van Base4Dance de mogelijkheid om een workshop te volgen en een meet en greet met 3 dansers die in de film hebben gedanst.

De jonge dansers speelden in de film de kinderen. In Deventer waren Maaike Schuurman, Rens Wiltjer en Valerio Elisa

Base4Dance dansdocenten Manon van t’ Spijker en Aniek Weenk hebben de workshop kunnen geven met danspassen uit de film Coppélia.