DEVENTER – Op 22 september 2022 bestaat Bridgeclub de Vriendschap in Deventer 70 jaar. Onze club speelt al die jaren op de dinsdagavond in de Van Vlotenhof aan de Van Vlotenlaan te Deventer. Het is een kleine gezellige club waar menig lid al jarenlang met plezier komt bridgen, maar waar we graag nog een uitbreiding van nieuwe leden zouden willen zien.

Bridge opent een hele nieuwe wereld

Bridgen is populair. In Nederland spelen meer dan 300.000 mensen bridge. Bridge ‘grijpt’ je snel en het is verslavend leuk. Dat is niet gek, want er gaat letterlijk én figuurlijk een wereld voor je open. Bridgen kan namelijk altijd en overal. Het is een wereldsport met internationale spelregels, je kunt dus zelfs op vakantie en online bridgen.

Wat is er zo leuk aan bridge en waarom is het zo belangrijk?  

De gezelligheid natuurlijk, maar dat is natuurlijk niet het enige. Het is vooral het spel zelf dat blijft boeien. Je moet blijven nadenken, welke kaarten je ook krijgt. Over het bieden, het spelen en het tegenspelen. Het is een sport die het brein activeert en het is de enige denksport die je in teamverband speelt.

Ook figuurlijk verruimt bridge je wereld. Je bouwt een levendig sociaal netwerk op waarvan je nog jaren plezier hebt. Zeker wanneer je ook nog eens bij een club als de Vriendschap gaat spelen, het is een kleine club waar je snel mensen leert kennen. Je praat met elkaar, je drinkt samen wat en er ontstaan nieuwe vriendschappen. Het mooie van een sport als bridge is dat je het spel lang kunt blijven spelen. Bridge kent vrijwel geen drempel, ook niet financieel. Het is voor iedereen.

Bridge is dus niet alleen gezellig, het scherpt ook je geest en het houdt je mentaal fit. Ben jij enthousiast geworden of wil je meer weten over bridgen bij onze club de Vriendschap?
Kijk op de website: www.10043.bridge.nl of benader het bestuur via mail:

bcdevriendschap@hotmail.com.