DEVENTER – Zaterdag 18 juni was het zover de bondsfinales, “de officieuze Nederlandse Kampioenschappen”, ritmische gymnastiek voor de gymnasten die uit komen in de tweede divisie. Deze werden gehouden in de Dudok arena te Hilversum. In de afgelopen maanden tijdens de plaatsingswedstrijden in Twello, Deventer en Zutphen, hadden zich 3 gymnasten zich namens de Deventer Vereniging SVOD geplaatst voor deze wedstrijd.

Bij de pre-junioren (kinderen vanaf 10 tot en met 12 jaar) had Babet de Leeuw zich geplaatst, bij de junioren (kinderen vanaf 13 tot en met  15 jaar) had Sofja Langerhorst zich geplaatst en bij de senioren (16 jaar en ouder) had Myrthe Lammers zich geplaatst voor deze individuele wedstrijd.

Ondanks de prestaties op de bondsfinales duo en groepen van 11 juni, waar Sofja Langerhorst en Mieke Zomer namens SVOD 2e waren geworden, waren er geen hooggespannen verwachtingen. Immers de meesten zouden voor het eerst als individu hun op wachtend maken bij een dergelijke wedstrijd.

Als eerste mocht Sofja haar oefeningen met knots en lint uitvoeren en na twee mooie oefeningen en lang wachten behaalde zij in haar leeftijdscategorie (meisjes die geboren zijn in 2007) een verdienstelijke 5e plaats.

Daarna mocht Babet als eerste in haar categorie de pre-junioren, de vloer om haar oefening met de hoepel uit te oefenen. Ook daar was het lang wachten op de uitslag. Maar toen die bekend was, bleek Babet een keurige 6e plaats te hebben behaald.

Als laatste op de dag mocht Myrthe Lammers de vloer op voor haar oefeningen met knots en lint. Ook Myrthe deed het naar behoren en behaalde een verdienstelijke 15e plek.

Gevraagd aan de coaches (Eva Rietveld en Charlotte Fifis) of zij tevreden waren met de prestaties van hun meiden, zeiden zij met een grote glimlach op hun gezicht dat zij zeer tevreden waren met de prestaties van hun meiden, maar dat er bij iedereen nog veel ruimte is voor verbetering.