DEVENTER – Het is eindelijk weer zover. Op zondag 26 juni kunnen opa’s, oma’s en kleinkinderen (en ouders) weer gaan speurtochten. Dit keer is de Raambuurt de omgeving.

De tocht begint om 10.30 uur bij het Speelgoedmuseum aan de Zandpoort en eindigt zo’n anderhalf uur later bij het pand van de SIED, de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, aan het Pothoofd. De SIED is, samen met de Stichting Oud Deventer en de Historische Vereniging Deventer, de initiatiefnemer van deze bijzondere wandeling door een van onze Deventer historische wijken. Daarnaast wordt de organisatie financieel ondersteunt door NV Bergkwartier, Stichting Erven Witteveen en Deventer Verhaal.

Jan Webbink, een van de vele vrijwilligers en coördinator van deze dag, kan er enthousiast over vertellen: ‘Wij hebben helaas twee jaar stilgelegen door corona en zijn blij dat we weer zo’n historische speurtocht kunnen realiseren. Grootouders en ook ouders zijn welkom, maar het gaat in eerste instantie om de kinderen. Die krijgen na afloop dan ook een fraai diploma. Onderweg moeten ze wel eerst vragen beantwoorden. Die staan in een heel leuk en speels boekje – met dank aan grafisch ontwerper Pieter Ellens – een van de vrijwilligers die aan deze dag meewerkt. Ook Talamini zal onderweg niet ontbreken.

Iedereen mag meedoen, maar veel deelnemers komen uit Deventer. Logisch, want die hebben ook de meeste binding met onze mooie stad. In de Raambuurt komt men langs tal van historische locaties waarover veel te vertellen valt. De DAVO brouwerij, Senzora, de oude stadsgracht, Nering Bögel, en nog veel meer. Daarbij zorgt Mark Kornet ook nog eens voor vrolijke muziek uit de tijd dat opa en oma nog jong waren. Kortom, een unieke gelegenheid om met de kleinkinderen een leuke duik in het verleden te nemen. Jan’s enthousiasme werkt aanstekelijk. Hij en alle overige vrijwilligers heten u dan ook van harte welkom op de 26ste juni a.s. en wensen u bij voorbaat al een hele gezellige speurtocht toe.