DEVENTER – Met een rugtas vol levens- en voetbalervaringen keerde Bobby Adekanye onlangs terug naar Nederland. Dinsdagmiddag zette de vleugelaanvaller in De Adelaarshorst zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2024 aan Go Ahead Eagles bindt.

Gretigheid kan Bobby Adekanye niet ontzegd worden. Nog voordat hij zijn krabbel onder de verbintenis met Go Ahead Eagles zette, stond hij dinsdagochtend al met de eerste selectie op het trainingsveld in Terwolde. “Ik ben al een paar dagen in Deventer, maar mocht nog niet het veld op omdat achter de schermen alle afspraken nog op papier werden gezet. Vanmorgen dacht ik echter: ‘Medisch ben ik inmiddels goedgekeurd, ik wil gewoon meetrainen.’ En ik kan je zeggen: het voelde heerlijk om met de jongens op het veld te staan!”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Bobby is een talentvolle, dynamische buitenspeler met snelheid en creativiteit, die de afgelopen jaren voor grote clubs en in grote competities heeft gespeeld. Voor Bobby is nu hét moment aangebroken om veel wedstrijden te gaan spelen en die kans krijgt hij op Eredivisieniveau bij Go Ahead Eagles.”