DEVENTER – Het komende jaar zijn bij MIMIK verscheidene wereldtoppers te zien van The Royal Opera House. Deze worden live vertoond met voorstellingen van o.a. Madama Butterfly, Mayerling, de Notenkraker en Doornroosje. Tickets voor de verschillende voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.mimik.nl/

The Royal Opera House
Het beroemde operagezelschap The Royal Opera House brengt je het beeldende ballet en de bombastische opera live naar de bioscoopzalen van MIMIK. Bezoekers wanen zich als het ware in een theater in Londen. Grote namen zoals dirigenten Nicola Luisotti en Antonio Pappano en choreografen zoals Frederick Ashton en Peter Wright brengen een jaar vol dans en muziek.

Voorstellingen voor 2022
De reeks start met Madama Butterfly op 27 september. Een opera over de passievolle liefde tussen een jonge Geisha en een Amerikaanse officier. Daarop volgen meesterwerken zoals Mayerling in oktober en de Notenkraker in december. Op 16 november is daarbij de diamanten viering van The Royal Opera House. De live broadcast is ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van de Vrienden van The Royal Opera House.

Voorstellingen voor 2023
Het nieuwe jaar begint met de wereldpremière van Rode Rozen en Tortilla’s op 19 januari. Een Mexicaanse klassieker gebaseerd op de gelijknamige roman van Laura Esquivel. Daarop volgt de humoristische opera II Barbiere Di Siviglia en verschillende fantasievolle en sprookjesachtige voorstellingen zoals Assepoester en Doornroosje.

Een overzicht van alle voorstellingen is te vinden op www.mimik.nl/the-royal-opera-house