DEVENTER – De brandweer heeft de grote brand in de binnenstad van Deventer onder controle. Na enkele uren kan nu het nablussen beginnen, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Op Koekstad Radio 94.4 FM vertelde Jan Wittenberg, woordvoerder Veiligheidsregio IJsselland, over de brand.

Op de Brink in Deventer is rond 04.00 uur vannacht een grote brand uitgebroken. De brand ontstond in een pand boven een leegstaande winkel. De brand is opgeschaald naar zeer grote brand (GRIP1). 2 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. De brandweer is nog wel bezig met controles van omliggende panden en nabluswerkzaamheden.

Veiligheidsregio IJsselland adviseert iedereen in het centrum van Deventer en omgeving om ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rook. De brand wordt geblust met water uit de IJssel. De Wellekade is daarom afgesloten. Verkeer wordt omgeleid.