DEVENTER – Het Speelgoedmuseum Deventer strijdt dit jaar voor de landelijke eretitel ‘Kidsproof museum’. Het museum heeft nog enkele tientallen beoordelingen door Museuminspecteurs – kinderen tot en met 12 jaar die musea beoordelen op kindvriendelijkheid – nodig om een jaar lang het eervolle predicaat te mogen voeren.

Kidsproof museum
Het doel van Museumkids is om kinderen op een speelse manier te laten ervaren wat er in Nederlandse musea, zowel online als offline, te ontdekken valt. Via de website www.museumkids.nl, een initiatief van de Nederlandse Museumvereniging, kunnen kinderen een jaar lang bezochte musea beoordelen op verschillende aspecten. Door vragen in te vullen als: ‘Hoeveel sterren krijgt dit museum van jou?’, ‘Wat zou jij doen als je de baas van dit museum mag zijn?’, ‘Waren de medewerkers van het museum vriendelijk en behulpzaam?’ krijgt het museum een score. Een Kidsproof museum is door kinderen gewaardeerd met gemiddeld minstens vier sterren en is daarmee een gegarandeerd interessant museumbezoek voor families.

Museuminspecteurs
Het Speelgoedmuseum is op 1 september aanstaande precies een jaar geopend voor publiek. “We zijn ontzettend blij met de vernieuwing van het Speelgoedmuseum. De reacties zijn erg lovend. We zien veel gezinnen met grote regelmaat terugkomen voor een nieuw bezoek.” vertelt hoofd Marketing en Communicatie Eelco Versteeg. “Het landelijke label van ‘Kidsproof museum 2023’ zou voor ons de kers op de taart zijn. Een mooie bekroning voor het meest speelse museum van Nederland!”

Het museum heeft nog wel minimaal 20 inspecties nodig. “Ik roep daarom alle kids tot en met 12 jaar op om ons museum te komen inspecteren. Dankzij deze inspecties kunnen we nieuwe ideeën opdoen en het museum vervolgens verder verbeteren”, vervolgt Versteeg.

Aanmelden als inspecteur
Via hetspeelgoedmuseum.nl/museumkids kunnen nieuwbakken museuminspecteurs zich aanmelden. Als kinderen zich aan willen melden moeten ouders of verzorgers een account aanmaken met een kindprofiel. Als inspecteur maak je met je inspecties kans op een leuke prijs maar ook op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’.

Vorig artikelGrote zomerbrocante op de Brink zondag 4 september
Volgend artikelRashaan Fernandes mist twee wedstrijden door schorsing