SCHALKHAAR – Onder de titel ‘FF Buurten’ opent het azc te Schalkhaar op Nationale Burendag, zaterdag 24 september, haar deuren. Samen met Vluchtelingenwerk Nederland, IND en DT&V organiseert COA de Open azc dag. Bezoekers kunnen deze dag ervaren hoe het leven en werken er op een azc aan toe gaat, meer te weten te komen over de asielprocedure en vooral vluchtelingen ontmoeten waar de laatste tijd zoveel om te doen is.

Ontmoeten

Anja Ran, locatiemanager van het azc: “je komt onze bewoners dagelijks tegen, in het dorp, tijdens het boodschappen doen, op weg naar school. Integratie en meedoen aan de Nederlandse samenleving is voor hen belangrijk. Ze willen een goede buur zijn. Graag open ik dan ook de deuren van het azc om iedereen de gelegenheid te geven een kijkje te komen nemen. Ik vind openheid in de contacten en elkaar ontmoeten belangrijk. En bewoners van het azc vertellen graag over hun dagelijks leven.’

Daan Gilbert, manager intensief begeleidende opvang vult aan: misschien lijken we soms best gesloten, maar we willen graag laten zien wie we zijn en wat we doen. De laatste jaren zie ik dat we, stap voor stap, de deuren meer en meer open zetten. Ik juich deze ontwikkeling toe.’

Praktische informatie

Iedereen is welkom van 13.00 – 16.00 uur om even te komen buurten, Er is een roulerend programma met korte workshops, een bezichtiging van een kamer en nog veel meer.