DEVENTER – Kort voor het begin van de wedstrijd tegen FC Emmen afgelopen zondagmiddag, is het team van Go Ahead Eagles in speciale trainingsjacks het veld opgekomen tijdens de spelersopkomst. Met dit initiatief wilde de spelersgroep geld inzamelen voor de revalidatie van voormalig Eagles-speler Donny van Iperen, die zes weken geleden in Moldavië hersenletsel opliep nadat hij hard in botsing was gekomen met de doelman van de tegenstander.

Inmiddels werkt Donny in het Rotterdamse Erasmus Ziekenhuis aan zijn herstel. Stapje voor stapje lijkt hij voorzichtig vooruit te gaan, maar voor aanvullende revalidatiezorg is Donny aangewezen op niet door de verzekering vergoede behandelingen en hulpmiddelen.

Elk trainingsjack werd na afloop van Go Ahead Eagles – FC Emmen gesigneerd door een Eagles-speler en voor een vaste prijs verkocht, waarbij de volledige opbrengst naar Donny gaat. Daarnaast werd er een Eagles-shirt door de voltallige selectie gesigneerd en na de wedstrijd verkocht. Verder werd er voorafgaand aan het duel in de Grolsch Lounge van De Adelaarshorst een shirt geveild, met ook daarop de handtekeningen van alle Eagles-spelers.

Inmiddels is er door de familie en vrienden van Donny een inzamelingsactie gestart om zijn revalidatiekosten te kunnen financieren. Iedereen die bij wil dragen aan maximaal herstel van Donny, kan doneren via de link op www.ga-eagles.nl.