DEVENTER – In de week tegen Eenzaamheid (van 29 september t/m 6 oktober) wordt op vrijdagmiddag 30 september bij Wooncentrum Humanitas in Deventer de jaarlijkse ‘Grootouderdag’ georganiseerd. Ouderen maken dan samen met hun kleinkind een mooi bloemstuk, één voor zichzelf en één om weg te geven.

Aan het eind van deze gezellige middag wordt ook een mooi bloemstuk weggebracht naar een oudere in de wijk. Initiatiefnemer van ‘Grootouderdag’ in Nederland, Charles Lansdorp (van Felini Foundation.nl) is deze middag zelf aanwezig en zal, in aanwezigheid van wethouder Rob de Geest, om 15.00 uur het startsein geven.

Het belooft een fijne middag te worden. Bloemen kun je zien, voelen en ruiken. Veel mensen hebben bijzondere herinneringen aan bepaalde bloemen en de ervaring van de voorgaande jaren heeft ons geleerd dat dat een goed begin kan zijn van een mooi gesprek tussen jong en oud.

Onderzoek wijst uit dat het percentage mensen dat zich eenzaam voelt groeit en dat eenzaamheid voorkomt bij alle leeftijdsgroepen. Langdurig gevoel van eenzaamheid kan leiden tot minder welzijn en zelfs tot nadelige gevolgen voor de persoonlijke gezondheid.

De fractie van de PvdA in Deventer is vanaf het begin betrokken geweest bij de organisatie van deze middag. Minder eenzaamheid leidt tot meer geluk voor mensen, het voorkomen van eenzaamheid is van groot belang. Met deze middag hopen we hieraan een steentje bij te dragen.