DEVENTER – Aankomend weekend staat De Scheg in het teken van de eerste grote schaatswedstrijd van het nieuwe winterseizoen. Zowel zaterdag 15 oktober als zondag 16 oktober wordt de Holland Cup 1/IJsselcup op het ijs in Deventer verreden. Deze jaarlijks terugkerende serie langebaanwedstrijden wordt georganiseerd door de KNSB in samenwerking met de Baanvereniging Deventer.

Het betreft de eerste Holland Cup van het winterseizoen, waarbij tot en met maart om de titel gestreden wordt. Diverse grote namen zullen aan de start verschijnen. Onder meer Olympisch en wereldkampioen Thomas Krol komt in actie, maar ook bekende schaatsers als Joy Beune, Sanneke de Neeling, Thomas Geerdink, Sanne in ‘t Hof, Melissa Wijfje, lokaal talent Yasmine Bouaziz van Development SprintTeam OOST en upcoming sprintspecialist Joep Wennemars die zijn IJsselcuptitel bij de heren gaat verdedigen.

Marjel Daggenvoorde, voorzitter baanvereniging Deventer van ijsbaan De Scheg over het evenement: “Het is prachtig om te zien dat we deze wedstrijd weer mogen organiseren en dit jaar het publiek weer mogen verwelkomen. Op beide dagen staan er schaatsers van formaat aan de start en ook diverse lokale schaatsers hebben zich ingeschreven. Gaaf om te zien dat ze vanuit het hele land de weg weten te vinden naar onze ijsbaan!”

De toegang is gratis en publiek is beide dagen welkom vanaf 16.30 uur. De ijsbaan is beide dagen geopend voor recreatief bezoek volgens reguliere openingstijden.