DEVENTER – Kinderen die uit zichzelf iets hebben gedaan voor een ander of die iets bijzonders hebben gepresteerd, komen in aanmerking voor een lintje als beloning. Zo wil de gemeente naast de Lintjesregen voor volwassenen ook kinderen tot en met 18 jaar in het zonnetje te zetten als zij iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor onze stad. Iedereen kan een jeugdige held nomineren. Naar het aanmeldformulier jeugdlintje.

Uitreiking jeugdlintje

Op 23 november 2022, vlak na de Internationale Dag van de rechten van het kind, worden de jonge Deventenaren feestelijk ontvangen op het stadhuis. Daar worden zij officieel gehuldigd.

Ook als aanmoediging

Burgemeester Ron König: “Als Deventer samenleving hebben we de jeugd hard nodig. Door het toekennen van jeugdlintjes willen we kinderen stimuleren om iets te betekenen voor anderen en voor hun eigen omgeving. Het lintje is ook bedoeld als aanmoediging.”

Individueel of als groep

Alle Deventer kinderen tot en met 18 jaar die zich uit zichzelf voor iets of iemand inzetten, komen voor een lintje in aanmerking. Bijvoorbeeld als zij zieke mensen helpen met boodschappen doen, een actie houden voor een goed doel of activiteiten organiseren voor de buurt. Maar ook als zij een bijzondere prestatie hebben geleverd. Zij kunnen individueel voorgedragen worden of als groep.

Deventer jury

De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van burgemeester Ron König, bestaat uit 5 Deventenaren die op maatschappelijk vlak of door hun werk contact hebben met kinderen. Zij maken een keuze uit de inzendingen. Naar het aanmeldformulier jeugdlintje.