DEVENTER – Vanaf 10 november is Deventer niet alleen Hanzestad, maar ook Bierstad! Bierkoningin Femke Janzing en biersommelier Eddy van der Ploeg lanceren die dag het platform ‘Deventer Bierstad’. Op het platform willen Janzing en Van der Ploeg (lokale) bieren presenteren, bierkennis delen, het bewust ‘biergenieten’ promoten en bierliefhebbers verbinden.

“Deventer is al vanaf de middeleeuwen een belangrijke bierstad geweest en dat is het nog steeds!” aldus Eddy. De Deventer biersommelier, bekend van zijn serie boeken ‘Fietsen door Nederland Bierland’, ontwikkelde met Femke een speciale bier-stadswandeling. “Naast het mooie Deventer ontdek je tijdens het wandelen ook het lokale bier van vroeger en nu.”

Eerder organiseerden Femke en Eddy al veel bijzondere bierproeverijen en de Deventer Bierdag. Daarnaast hebben ze workshops verzorgd tijdens het Bokbierfestival in de Lebuïnuskerk. “Met het organiseren van bier- evenementen, proeverijen, wandelingen en workshops wordt het nieuwe platform dé plek voor (hobby-)brouwers en bierliefhebbers uit Deventer en omstreken,” aldus Janzing, eigenaar van bierwinkel Miss Bettie aan de Kleine Overstraat.

Donderdag 10 november vindt om 15.00 uur de lancering van het platform ‘Deventer Bierstad’ plaats bij Stadsbrouwerij DAVO aan de Sluisstraat in Deventer. Yu Mey Kwee (Biersommelier en docent bij STIBON) en Marco Daane (Bierhistoricus) zijn de gastsprekers. Tijdens de lancering presenteren Janzing en Van der Ploeg hun plannen onder het genot van de beste lokale bieren. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis..

Meer informatie over ‘Deventer Bierstad’ is te vinden op DeventerBierstad.nl en op sociale media: @deventerbierstad