SCHALKHAAR – Op zaterdagmiddag 19 november vindt de feestelijke opening van de expositie EEN TWEEDE LEVEN in meubelzaak Berghuis in Schalkhaar plaats. Wat begon als een luchtige grap werd een vrolijk idee dat nu werkelijkheid wordt. De expositie zal drie weken te zien zijn tijdens de openingstijden van de winkel. De originele lampen, gemaakt van allerlei alledaagse en minder alledaagse materialen, spreken tot de verbeelding.

De onderdelen van de lampen kennen we in een andere context. Gecombineerd met hout, klei of iets heel anders, zijn prachtige, unieke objecten gecreëerd. Naast deze lampen zijn er beelden te zien (gebeeldhouwd uit diverse steensoorten), foto’s in zwart/wit en keramiek. De makers zien hun creatieve leven nu een keer in een ander licht en zijn blij samen te kunnen exposeren.

Geert Berghuis vindt het een eer om deze objecten een tijdelijk verblijf te geven in zijn winkel en zorgt voor een prettige ambiance. Het dorp Schalkhaar is ook veelzijdig in kunst en cultuur. Er zijn tijdens de expositie diverse beelden, schalen en lampen te koop.