DEVENTER – De Deventer Zwem- en Poloclub De IJsel wordt 5 november ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente Deventer. 31 maart 2020 bestond de zwemclub 100 jaar. Tijdens het uitgestelde jubileumfeest vindt de inschrijving in het Gulden Boek plaats.

Deventer Zwem- en Poloclub De IJsel heeft als doel dat alle inwoners van de gemeente Deventer op een veilige manier de zwemsport kunnen beoefenen op het niveau dat bij hen past. De vereniging is zeer actief en draait geheel op vrijwilligers. Er kan een  groot aantal zwemsporten worden beoefend, zoals wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen, recreatiefzwemmen, aangepast zwemmen en waterpolo.

Gulden Boek

De gemeenteraad kan besluiten de inschrijving in het Gulden Boek, als blijk van waardering, toe te kennen aan onder andere jubilerende plaatselijke organisaties, die een bijzondere betekenis hebben voor (de uitstraling van) de gemeente Deventer.