DEVENTER – Dinsdagavond is bij St. Tropez in de Deventer binnenstad de BIZ (BedrijvenInvesteringsZones) met een groot draagvlak van zowel ondernemers als vastgoedeigenaren uit de binnenstad met 5 jaar verlengd. De afgelopen weken konden ondernemers als vastgoedeigenaren hun stem uit brengen of zij voor of tegen een verlenging waren. Vanuit de ondernemers wilde 92% doorgaan met de BIZ.

In Nederland zijn ongeveer 700 BIZ modellen in steden en dorpen, waarbij in de middel-en grote steden Deventer qua percentage voor stemmers er tussen uit springt. Nergens is het percentage zo hoog als in Deventer. Veel ondernemers, binnenstad manager Peter Brouwer en Thomas Walder, wethouder economische zaken, waren aanwezig. Uit de gouden envelop kwam, na telling door de notaris, een grote groene vink.

De Vereniging Deventer Binnenstad Ondernemers (VDBO) en de Stichting Deventer Binnenstad Vastgoedeigenaren (SDBV) hebben de gemeente verzocht om ook voor de periode 2023 t/m 2027 bedrijveninvesteringszones in te stellen in de binnenstad: 1 voor ondernemers en 1 voor vastgoedeigenaren.

BIZ-verordeningen vastgesteld

Op 12 oktober 2022 heeft de gemeenteraad hiervoor de “verordening BIZ ondernemers binnenstad Deventer 2023-2027” en de “verordening BIZ vastgoed binnenstad Deventer 2023-2027” vastgesteld.