DEVENTER – Het Speelgoedmuseum heeft het felbegeerde keurmerk ‘kidsproof museum 2023’ in de wacht gesleept. Museuminspecteurs tot en met 12 jaar gaven het speelse museum aan de Brink in Deventer gemiddeld een 9,2 voor het bezoek.

Een museum krijgt het kidsproof keurmerk op basis van de inbreng van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het Speelgoedmuseum moest minimaal een 8 scoren om het keurmerk te krijgen en slaagde daar ruim in: kinderen gaven gemiddeld een 9,2. Ook het behalen van een goede NET-promotor score, een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen, telde mee in de beoordeling.

De Michelinsterren van de museumwereld
Vera Carasso, directeur Museumvereniging: “Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld. De eerlijkste bezoekers, de kinderen zelf, beoordelen de musea. Dit legt de lat hoog en daagt musea uit te programmeren wat kinderen spannend en interessant vinden. Het label Kidsproof is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een felbegeerd keurmerk waar duizenden kinderen aan meewerken.

Ewout van der Horst, directeur van het Speelgoedmuseum, is trots dat kinderen zo’n hoog cijfer gaven. “We merken dat kinderen het erg naar hun zin hebben bij ons. Soms moeten ze huilen als ze weer weg moeten. Mijn eigen neefje was hier laatst en hij zei: dit was de mooiste dag van mijn leven!”

Museumbezoek
Het Speelgoedmuseum is gevestigd in twee authentieke pakhuizen uit de Hanzetijd en is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Alle informatie over het Speelgoedmuseum is te vinden op www.hetspeelgoedmuseum.nl.

Vorig artikelReShare Store Deventer zamelt schoenen in voor mensen in nood
Volgend artikelJubileum Deventer Dickens Festijn gaat als vanouds door