DEVENTER – Zaterdag 10 december is IJsbaan De Scheg in Deventer het toneel van de Van Wijnen Marathon, de zevende wedstrijd om de landelijke Marathon Cup.
Dit jaar bestaat de Marathon Cup uit 13 wedstrijden die worden afgewerkt op verschillende ijsbanen in het land. De mannen en vrouwen van de lange adem strijden elke week om de dagwinst en om punten voor het algemeen klassement.
De winnaar van het klassement wint uiteindelijk de Marathon Cup. De marathon Cup zal afgesloten worden met een finale op 11 maart in Leeuwarden.

Jolande Bosch van IJsbaan De Scheg: ”Het is fijn dat we dit jaar weer een ouderwetse marathon hebben mét publiek. Vorig jaar was het vanwege coronamaatregelen niet mogelijk om de marathon te bezoeken, maar dit jaar staat de koffie weer klaar voor onze bezoekers die nu al hun kaartje kunnen kopen via onze website. Wij zijn er helemaal klaar voor en kunnen niet wachten op de start van de wedstrijden aankomend weekend!”

Programma
Het landelijke marathonpeloton kent vier verschillende pelotons. Het programma begint op 10 december om 18:10 uur met de Beloften dames met 60 rondes. Om 19:00 uur staat de Topdivisie Dames gepland met 80 rondes en aansluitend om 20:15 uur begint de Topdivisie Heren met 125 rondes. De avond wordt afgesloten met de Beloften heren rond 21:45 uur met 100 rondes.

Tickets
Wilt u de Van Wijnen Marathon cup bezoeken, kaarten zijn verkrijgbaar via www.descheg.nl of zaterdag aan de kassa. Volwassenen betalen € 10,-, kinderen t/m 15 jaar betalen € 5,-.