DEVENTER – Circa duizend passanten leverden tijdens het Dickens-weekeinde een bijdrage aan de Wensboom van Lionsclub IJsselvallei. Ze kochten een wenskaartje voor de Wensboom, óf gingen (betaald) op de foto met de kerstman, óf doneerden in een collectebus. Het leverde circa 2500 euro op voor regionale noodhulp door het Rode Kruis.

“Lionsclub schenkt namens bezoekers duizenden euro’s aan goede doelen”

Er was echter meer om te delen. De aanwezige vrijwilligers van de WensAmbulance gaven voorlichting en verkochten voor zo’n 500 euro aan beertjes. Daar bovenop kwam een cheque van 3200 euro die de Lions schonken als opbrengst van eerdere acties. En het project ‘Eten voor een ander’ kreeg een cheque van 3000 euro. Daardoor kunnen meerdere gezinnen die dat anders niet kunnen, aanschuiven voor een kerstdiner op 27 december.

“Erg succesvol en mooi om te zien hoe men geeft om de medemens”, constateerden Elzo Springen en Roely Oldenhuis van de Lionsclub. Dat succes hing volgens hen mede samen met de samenwerking met gemeente, binnenstadsmanager, de Heerlijke Hanzemarkt-ondernemers en de horeca rond het Grote Kerkhof. “En niet te vergeten de brandweer die op zondag wensen letterlijk tot grote hoogte bracht.”