DEVENTER – Op 16 januari vindt de opening plaats van een nieuwe Geldfit Deventer, in de Bibliotheek aan de Stromarkt.

Het is de 3e Geldfit Deventer, waar mensen met geldproblemen terecht kunnen voor hulp en advies op maat.

Binnen Geldfit Deventer werkt de gemeente samen met verschillende lokale organisaties om inwoners met geldzorgen te helpen. “Onder meer door de energiecrisis wordt het voor steeds meer mensen een probleem om de hoge energierekening te betalen”, zegt wethouder Rob de Geest (Werk en Inkomen). “Nog vóórdat mensen financieel volledig in de knel komen, willen we zo snel mogelijk met hen in contact staan zodat we erger kunnen voorkomen. Initiatieven als Geldfit en het Ondersteuningsloket Energie kunnen daarbij helpen.”

Gratis hulp en advies

Bij Geldfit kunnen mensen met geldzorgen gratis hulp en advies krijgen. Medewerkers helpen mensen met het lezen van brieven, het invullen van formulieren en bellen met andere instanties.

Omdat steeds meer mensen Geldfit weten te vinden, komt er een nieuwe Geldfit in de binnenstad. De 2 huidige Geldfits zijn te vinden in de bibliotheek Keizerslanden en in verbindingscentrum De Fontein in Colmschate. De openingstijden van Geldfit Keizerslanden worden vanaf 16 januari verruimd, zodat meer mensen er terecht kunnen.

Openingstijden vanaf 16 januari 2023

  • Geldfit in Bibliotheek Deventer Centrum: elke maandag van 14.00 – 17.00 uur
  • Geldfit in Bibliotheek Keizerslanden: elke woensdag van 09.00 – 13.00 uur
  • Geldfit in verbindingscentrum De Fontein: elke donderdag 09.00 – 12.00 uur