DEVENTER – Op vrijdagavond 27 januari 2023, 19.00 uur verwelkomen we Patrick Nullens in ons Lebuinuscafé, locatie hotel In het Huis van Deventer.

Het gesprek zal dan gaan over het thema ‘hoop’. Volgens Nullens is hoop een krachtige motivatie tot verandering in een tijd waar hoop of wanhoop het verschil zullen maken. Is hoop vooral een christelijke deugd of een brede menselijke behoefte? Wat is het verschil tussen optimisme en hoop?

Patrick Nullens deed onderzoek naar ‘hoop’ en ontwikkelde met collega’s de hoopbarometer. Van hem verscheen recent het boek: Hoop als kunst van verantwoord leiderschap.  Hij is hoogleraar ethisch leiderschap en menswaardige samenleving aan de Universiteit van Humanistiek (Utrecht) en ethiek aan de Evangelische Theologische Faculteit, Leuven. Zijn interesse gaat vooral uit naar de relatie tussen ethisch leiderschap en de urgente transities naar duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid.

Voor deze avond vol hoop nodigen wij u graag uit!

Vrijdagavond 27 januari 19.00 u. Het Huis van Deventer, Grote Kerkhof 5 7411 KT Deventer.
Consumpties tijdens de avond zijn voor eigen rekening. Voor het programma wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.