DEVENTER – Op de plek waar vandaag nog het kantoor van zorggroep Carinova is gevestigd, gaat op 6 februari de sloop starten. Hier komt iets moois voor in de plaats. Park Nova, een nieuwbouwplan van 54 appartementen die ruimte geeft aan jong en oud.  Park Nova wordt ontwikkeld door VanWonen in samenwerking met bouwbedrijf PHB Deventer.

Luister hier naar het interview op Koekstad Radio 94.4 fm


Deventer in het klein
Wat wordt het mooi! Park Nova is Deventer in het klein. Veelzijdig in doelgroep, natuur, dynamiek en faciliteiten. Je vindt hier rust en reuring. Groen en water. Privé en samen. Je kunt elkaar ontmoeten op het gezamenlijke dakterras. Daarnaast heeft uiteraard ieder appartement ook een privé buitenruimte. Parkeren doe je op eigen terrein. De 54 appartementen zijn voorzien van twee slaapkamers. 27 appartementen worden aangeboden in het middeldure huursegment.

Circulair slopen
Na verwerving van de locatie heeft VanWonen onderzocht of het huidige kantoorpand kon worden getransformeerd naar wonen. Dit bleek geen haalbare kaart. Zo startte er een proces van nieuwe ontwikkeling, waarbij circulair slopen een onderdeel van werd. Circulaire sloop maakt hergebruik van de waardevolle grondstoffen en materialen mogelijk. Daarnaast wordt hiermee een groot deel van de CO-2 uitstaat bespaard.
Passend in de omgeving
VanWonen heeft de ambitie leefomgevingen te creëren voor de gezondste generaties. Zo ook Park Nova. Uitgebreid vooronderzoek liet zien dat deze locatie bij uitstek geschikt is voor jong en oud, huur en koop. En zo geschiedde: Kristinsson Architecten kreeg de opdracht om een ontwerp passend in de omgeving te maken. De basisvoorwaarden waren diversiteit, sociale binding, duurzaamheid en comfort.

Gasloze appartementen
De appartementen zijn bijna energieneutraal en gasloos. Je verwarmt het appartement met een individuele luchtwarmtepomp en elke appartement beschikt over 3 eigen zonnepanelen. Het terrein is ontworpen door tuinarchitect Donker design, evenals de daktuin. Groen is niet alleen gezond voor de insecten en de bijen, maar geeft ook rust.

Appartementen beschikbaar
PHB Deventer gaat Park Nova bouwen na de sloop van het pand. De oplevering is naar verwachting derde kwartaal 2024. Er zijn nog appartementen beschikbaar. Bekijk de projectsite, www.parknova.nl, voor de beschikbaarheid en voel je vrij je vragen te stellen. De verkoopmanager Willeke Haasjes staat je graag te woord. Zij is te bereiken op 06 46 44 38 35 www.parknova.nl.